Sloga: Presuda Novici Antiću je politički proces

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: Danas, 18.01.2018.-


Presuda Vojnodisciplinskog suda u Nišu kojom je predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić osuđen na vraćanje u predhodni čin za sindikat Sloga predstavlja politički montiran prosec i pojačan obračun vlasti sa svima koji se usude da ukažu na neke nepravilnosti i povredu vladavine prava i zakona.

Oni pozivaju Vojnodisiplinski organ da u postupku žalbe postupi u skladu sa Ustavom i poništi presudu, budući da je Ustavni sud dao stav i mišljenje da Vojnodisciplinski sud nije sud, već organ uprave unutar Vojske Srbije.

„Od načelnika generaštaba Ljubiše Dikovića tražimo da odmah prestane sa pritiskom na kolege iz Vojnog sindikata Srbije i njihovog predsednika, budući da je upornost kojom on i vojni vrh odbijaju saradnju i dijalog sa tim sindikatom ušla u fazu paranoičnog straha da su im svi koji ne misle kao državni vrh neprijatelji“, navodi Sloga.

Ovim, nažalost, kako navode, samo pokazuju svoju nesposobnost da korišćenjem racionalnog izvuku korist od socijalnog dijaloga sa sindikatima i učvrste vladavinu prava i zakona unutar Vojske Srbije.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” najoštrije osuđuju ovakav postupak prema kolegi Novici Antiću i Vojnom sindikatu Srbije i pozivaju druge aktere u sindikalnom životu Srbije da se pridruže u solidarnosti i osudi kršenja vladavine prava i zakona.

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0