FBG: Štrajk upozorenja u znak podrške kolegama u Šapcu

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: fbg.org.rs, 12.01.2018.-

.


Šta je još neophodno da se desi kako bi nadležni uzeli u obzir činjenicu da zbog jedne osobe, škola, koja obrazuje posebno osetljivu kategoriju dece, već pet nedelja ne funkcioniše normalno?

Forum beogradskih gimnazija zahteva od nadležnih u Ministarstvu prosvete nauke i tehnološkog razvoja hitno rešenje za štrajk zaposlenih u Osnovnoj školi za decu sa posebnim potrebama „Sveti Sava“ u Šapcu i pruža punu podršku zaposlenima koji već petu nedelju štrajkuju.

Forum podseća javnost da štrajk kolega u Osnovnoj školi za decu sa posebnim potrebama „Sveti Sava“ iz Šapca zbog imenovanja Aleksandre Urošević za v.d. direktora traje već pet nedelja, sedamnaest od dvadesetoro zaposlenih, koji štrajkuju, uživaju nepodeljenu podršku roditelja, a nameće se utisak da odgovorni u Ministarstvu ne čine ništa kako bi problem bio prevaziđen u interesu dece, pedagoške javnosti i roditelja.

Forum smatra sramotnim odnos nadležnih u Ministarstvu prema štrajku šabačkih kolega. Bez namere da unapred osuđujemo bilo čije postavljanje na poziciju direktora, postavljamo pitanje ministru, g-dinu Mladenu Šarčeviću, da li je interes pojedinca iznad interesa kolektiva i dece koja pohađaju navedenu školi. Takođe, postavljamo pitanje ministru šta je još neophodno da se desi kako bi nadležni uzeli u obzir činjenicu da zbog jedne osobe, škola, koja obrazuje posebno osetljivu kategoriju dece, već pet nedelja ne funkcioniše normalno.

S tim u vezi Forum beogradskih gimnazija, u znak podrške kolegama iz Šapca, najavljuje za sredu, 17.1.2018. godine, štrajk upozorenja, ako se do tada ne pronađe rešenje za ovu školu i okonča agonija zaposlenih, đaka i roditelja. Navedenog datuma zaposleni u beogradskim gimnazijama, članovi FBG-a neće održati prvi čas u prepodnevnoj i poslepodnevnoj smeni.

U Beogradu, 12/1/2018

Predsednik: Aleksandar Markov

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0