SSSV: Radnička prava i dalje mala

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: Dnevnik.rs,29.12.2017.

Autor: D. Mlađenović.-


– Prava radnika u Srbiji nisu se značajno izmenila ove godine, ali pozitivnih pomaka ipak ima – rekao je predsednik Saveza samostalnih sindikata Vojvodine Goran Milić.

– Minimalna cena radnog sata povećana je 13 dinara, a u Zakon o radu uneta je promena koja ide u korist zaposlenih pošto su poslodavci obavezni da odmah prijave radnika. Na taj način će se dodatno uticati na smanjenje rada na crno, na koji je usvajanje Zakona o radu iz 2014. godine odmah dalo pozitivne rezulate, ali se procenjuje da je sada više onih koji rade u sivoj ili crnoj zoni nego pre donošenja tog zakona.

Milić je ukazao na to da je povećanje minimalne cene rada proizašlo kao rezultat dogovora sindikata i poslodavaca, a da je minimalac u odnosu na nekoliko godina ranije povećan u najvećem procentu.

– Od 2010. do 2016. godine minimalac je povećan ukupno 31 dinar, a od početka sledeće godine će biti deset odsto viši nego sada, odnosno minimalna satnica je povećana 13 dinara, sa 130 na 143 – rekao je Milić. – Ipak, minimalna zarada od oko 24.000 dinara i dalje nije dovoljna za egzisteniciju jer zadovoljava svega oko 65 odsto minimalne potrošačke korpe, a naš cilj je da minimalna zarada bude dovoljna da se podmiri 60 odsto prosečne potrošačke korpe.

Po njegovim rečima, položaj radnika u Srbiji je veoma loš jer imaju sve manje prava, a budući da nema dovoljno radnih mesta, retko se čuje njihov glas.

Na lizingu 70.000 zaposlenih
– U Srbiji je preko agencija za zapošljavanje angažovano između 50.000 i 70.000 radnika i očekivali smo da će biti donet zakon o zapošljavanju preko tih agencija, koji bi regulisao status tih radnika – rekao je Goran Milić. – Položaj radnika na lizing je veoma loš: lako su zamenjivi, ne mogu ostvariti gotovo nikakva prava koja proizlaze iz rada, a na taj način se radnici angažuju i u javnim preduzećima. Njihov status mora biti rešen jer oni postoje, a mi smo tražili i da se utvrdi da njihov broj ne može biti veći od deset odsto ukupno zaposlenih, kao i da se na taj način ne mogu zapošljavati radnici u osnovnoj delatnsoti.

– Svaka izmena Zakona o radu ili propisa vezanih za radno pravo usmerena je ka smanjenju prava radnika, i to ih dovodi u veoma tešku poziciju. Pošto je u našoj zemlji i dalje veliki broj nezaposlenih, a Zakon o radu omogućava lak ostanak bez posla, nesigurnost i strah od gubitka radnog mesta su veliki – kaže Milić.

On se osvrnuo i na pitanje odlaska u prevremenu penziju, ukazujući na to da se očekivalo da će biti ukinuta odredba vezana za umanjenje te prinadležnosti za one koji prikom odlaska u penziju ispune propisani uslov vezan za godine staža, ali ne i onaj o godinama života.

– Iako smo imali uveravanja da će se to promeniti, promena nema pa će se i dalje onima koji ne ispune starosni uslov za odlazak u penziju za svaki mesec penzija umanjivati 0,34 odsto. Problem je u tome što i kada se ispuni starosni uslov, ta kaznena mera ostaje pa su oni, praktično, kažnjeni do kraja života – rekao je Milić.

Ističući da statistički podaci pokazuju da ima promena nabolje, Milić je kazao da ih, po svemu sudeći najveći broj građana Srbije još uvek ne oseća, ali da se nada da će se u narednoj godini neće nastaviti smanjivanje radničkih prava i da će se poboljšati životni standard građana Srbije.

 

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0