Neki pripadnici Vojske ostali bez 10.000 dinara?

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: Danas, 25.12.2017.-

.


Više pripadnika Vojske Srbije koji i nakon drugog termina uplate bonusa danas nisu dobili obećanih 10.000 dinara, saoštavaju iz Vojnog sindikata Srbije.

Iz ovog sindikata dodaju da su diskriminisana civilna lica na službi u Vojsci Srbije kojim je uplata izvršena tek danas, dok je ostalima realizovana u petak.

Oko 150 pripadnika Vojske Srbije, izuzeto je od isplate jednokratne pomoći jer je neko procenio da oni pomoć nisu zaslužili. Radi se o zaposlenima u sistemu odbrane koji su u mesecu novembru kažnjeni u raznim disciplinskim postupcima. Ovim su isti kažnjeni ni manje ni više nego dva puta za isti propust, što je po ustavu neprihvatljivo pri čemu ovakva kazna u vidu izuzimanja sa spiska za jednokratnu novčanu pomoć ni jednim propisom nije predviđena”, poručuju iz sindikata, uz opasku da je ovakvo ponašanje  kršenje naredbe ni manje ni više nego predsednika države.

Vojni sindikat Srbije postavlja javno pitanje predsedniku države i vrhovnom komandantu Vojske Srbije do kada će tolerisati kršenje vaših naređenja, zakona i drugih propisa od strane najodgovornijih ljudi u Vladi Srbije i Vojsci Srbije, kao i koja je uloga ministra finansija u donošenju odluka vezanih za vojsku, da nije kojim slučajem preuzeo ulogu vrhovnog komandanta, a da Vas o tome nije upoznao ili ovakvo njegovo ponašanje ima vašu prećutnu saglasnost?

Ministarstvo odbrane prepoznalo je sugestiju Vojnog sindikata Srbije i izradilo nacrt Pravilnika o izmenama i dopunama Pravilnika o platama zaposlenih u Vojsci Srbije i nastojalo da spreči nepravedno smanjenje plata za oko 2.400 zaposlenih koji će usled nove formacije biti raspoređeni na formacijska mesta nižeg položaja za šta nema njihove lične krivice, već je navedeno isključivo posledica loše određenih elemenata formacijskih mesta.

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0