Predsedništvo SSSS zahteva: Povratak suspendovanih radnika Pošte

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: Sajt SSSS, 11.12.2017.-


Povodom suspendovanja 37 radnika JP “Pošta Srbija” zbog učešća u dvonedelјnom protestu kojim je, navodno, bio blokiran rad dela preduzeća, Predsedništvo Saveza samostalnih sindikata Srbije ocenjuje da najveću odgovornost za aktuelnu situaciju snosi rukovodstvo JP “Pošta” i osnivač, Vlada Republike Srbije.

Naime, tzv. dvonedelјna blokada se često sastojala od prisustva jednog ili nekoliko učesnika u protestu, pa se postavlјa pitanje da li može prisustvo jednog lica koje protestvuje da blokira i/ili onemogući rad desetina radnika.

Predsedništvo smatra upozoravajućom činjenicu da su odgovorna lica svojim nečinjenjem odlučujuće doprineli da nastane, kako se sada tvrdi, velika materijalna šteta za preduzeće.

Zato Predsedništvo smatra da je, u navedenom kontekstu, za nastalu eventualnu štetu najmanje odgovorno nekoliko desetina radnika koji su van radnog vremena, pa i noću, protestvovali, tražeći povećanje plata.
Nјima preti otkaz, a porodicama ugrožavanje elementarne egzitencije, dok stvarno odgovorna lica ne trpe nikakve posledice.

Predsedništvo zahteva da suspendovani radnici budu vraćeni na posao.

Istovremeno, očekujemo da se sagleda odgovornost onih koji su bili dužni da aktivnim odnosom prema problemu zaštite interese preduzeća, odnosno države kao osnivača.

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0