“Oružari”: Smenjena izvršna direktorka fabrike

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: ritamgrada.rs, 30.11.2017.-

.

Samostalni sindikat “Zastava oružja” saopštio je da je na sednici Nadzornog odbora kragujevačke fabrike smenjena izvršna direktorka za ekonomske i pravne poslove Zorica Đorđević koja je od 2015. godine bila na toj funkciji.

U sindikatu navode da će taj period ostati upamćen po finansijskom sunovratu fabrike koji se završio blokadom fabričkih računa, gubljenjem sudskih sporova višemilionske vrednosti, velikim kreditnim zaduživanjem fabrike, smanjenjem priliva zbog nesposobnosti rukovodstva da održi kontinuitet plasmana i prodaje robe uglednim svetskim firmama sa kojima je fabrika ranije već imala ugovore.

“Fabričke troškove niko nije držao pod kontrolom, i pored upozorenja revizorskih kuća, pa je došlo do drastičnih iskakanja troškova prekovremenog rada, službenih putovanja, reklame i propagande dok dugovi su prema dobavljačima i kupcima za preuzete avanse a neisporučenu robu ogromni”, navedeno je u saopštenju “Oružara”.

Sindikat će, kako je najavljeno, u cilju normalizacije stanja i postavljanja pitanja odgovornosti za ovakvu situaciju u fabrici, a po zaključcima Skupštine Sindikata, sprovoditi dalje aktivnosti koje treba da animiraju nadležne da shvate opasnost koja donosi “rizik neisplaćivanja zarada i ugrožavanja socijalno – ekonomskog položaja više hiljada radnika i članova porodica naše fabrike”.

 

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0