Premijer Slovačke odradio noćnu smenu u fabrici

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: Sajt Industrijskog sindikata Srbije (ISS), 27.11.2017.-

.


Premijer Slovačke Robert Fico u znak solidarnosti sa radnicima Slovačke i braneći predlog slovačke vlade odradio noćnu smenu u jednom od mnogobrojnih pogona stranih investitora u Slovačkoj. 

Ovaj gest je usledio nakon oštre reakcije stranih investitora (Nemci) na Ficov predlog da se uveća satnica za noćni rad i umesto sadašnjih 50 centi ona iznosi 1,40 evra na osnovnu satnicu.

Ficov predlog obuhvata i uvećanje cene sata za rad nedeljom za 100% u odnosu na sadašnju cenu sata koja iznosi 50% od ugovorene cene radnog časa. Poslodavci su burno reagovali a premijer je u neimenovanoj fabrici u propisanom radnom odelu odradio noćnu smenu. Pored ovog gesta, Fico je ostao upamćen i po spašavanju Železare Košice u trenutku kada je USSteel planirao da napusti Slovačku kao što je napustio i Železaru u Smederevu.

Fico je tada otišao u sedište USSteel-a u Pitsburgu i direktno dogovorio uslove pod kojim su Amerikanci ostali u Košicama do dana današnjeg. Radeći noćnu smenu u fabrici Fico se ne znajući zamerio našem predsedniku Aleksandru Vučiću koji pribegava populističkom ponašanju. Za utehu Predsedniku Vučiću su ostali mnogobrojni srpski rudnici koje Vlada Republike Srbije planira da zatvori. SREĆNO!

 

 

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0