RADNICI „POŠTE“ UPORNI Četvrti dan protestuju zbog katastrofalnog stanja u preduzeću

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: Blic, 25.11.2017.

Autor: S.L-M.R.-


Četvrti dan za redom, radnici „Pošta Srbije“ okupili se oko 17 sati ispred zgrade u Takovskoj ulici, a potom krenuli u protestnu šetnju uobičajenom rutom do Ušća i nazad. Jedna traka na Brankovom mostu bila je blokirana u smeru ka Ušću, a zatim i ka gradu, što je dovelo do manjih zastoja.

Kolona je krenula oko 17.30 sati standardnom rutom: od Takovske, preko Zelenog venca i Brankove ulice do Ušća, dok su oko 18.15 krenuli nazad.

„Bićeš suspendovan i ti, ovih dana“, „Revolt, revolt, revolt“, „Čekači boljeg sutra“, samo su neki od transparenata koje nose u rukama, a nisu izostale ni zastave „Samostalnog sindikata poštanskih radnika“.

Radnici traže poboljšanje uslova u „Pošti“, kao i smenu bahate partijske direktorke Mire Petrović, koja je donela niz skandaloznih odluka u ovom preduzeću. Osim toga, oni traže i da se njihove suspendovane kolege vrate na posao, koji su kažnjeni samo zato što su digli glas protiv malverzacija.

– Suspendovani spremaju tužbe protiv direktorke kakvu naše preduzeće ne zaslužuje – gromoglasno nam je rekao jedan od radnika.

Prolaznici su se priključivali protesnoj koloni, a vozači automobila pozdravljali ih sirenama.

Skup je završen oko 19 sati, uz najavu da je novo okupljanje zakazano za ponedeljak, dok će protestna šetnja izostati sutra.

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0