KONAČNA ODLUKA INSPEKTORA O VRAĆANJU KOSTIĆA U DIS

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: Sajt SSSS, 23.11.2017.

.-


Inspektor za rad je i u drugostepenoj odluci utvrdio da su prava iz radnog odnosa Ivice Kostića očigledno povređena I da je on nezakonito dobio otkaz u DIS-u.

Tako je inspektor za rad u rešenju, koje je konačno i protiv kojeg žalba nije dopuštena, potvrdio ranije donetu odluku o vraćanju na rad Ivice Kostića, poverenika Samostalnog sindikata trgovine Srbije u toj domaćoj trgovinskoj kompaniji, koji je dobio otkaz zbog odlaska u toalet van pauze.

Poslodavac se žalio na prvostepenu odluku inspektora, iako je i u tom rešenju utvrđeno da su prava Ivice Kostića iz radnog odnosa očigledno povređena zbog njegovog sindikalnog rada u DIS-u i da je poslodavac postupao suprotno odredbama Zakona o radu, zbog čega je rešenje o otkazu nezakonito.

Kako bi pravno zaokružio višegodišnje šikaniranje prema Kostiću, koji se drznuo da pre tri godine organizuje sindikalnu organizaciju u DIS-u, poslodavac je rešenju o otkazu pridodao i fotografije koje „svedoče“ da je Kostić, predugim boravkom u toaletu „samovlasno prisvojio i dao sebi veća prava od ugovorenih“, čime je „ugrozio izvršavanje radnih zadataka i produktivnost rada, kako sebe, tako i drugih zaposlenih“.

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0