Zašto je u Srbiji jeftin ljudski život?

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: Sajt USS Sloga, 19.11.2017.

Autor: Sloga.-


Internet radnička TV Sloga je u nedelju 19. novembra na svojoj FB stranici /link/ emitovala potresnu priču Milovana Milivojevića, oca 25-godišnjeg mladića Milomira Milivojevića koji je 14. jula ove godine smrtno stradao u fabrici “Milan Blagojević – namenska” Lučani gde je radio u pogonu proizvodnje raketnih goriva.

Četiri meseca od tragedije i eksplozije u fabrici, odgovora još nema. Ni tužilaštvo, ni Ministarstvo odbrane, ni rukovodstvo fabrike se ne oglašavaju, a umesto istine nude im novčanu pomoć, zaposlenje, pa čak i …Otac Milovan koji je takođe zaposlen u Namenskoj više od 30 godina tvrdi da se u tom proizvodnom pogonu godinama radi bez adekvatnih zaštitnih sredstava i insistira na obelodanjivanju istine pod kojim se okolnostima i zašto dogodila tragedija.

Ovakav stav države i onih koji je vode nameće javnosti najprostije moguće pitanje – zašto je u Srbiji jeftin ljudski život?

Razgovor sa ocem stradalog mladića vodio predsednik Udruženih sindikata Srbije “Sloga” Željko Veselinović.

 

Zašto je u Srbiji jeftin ljudski život?

Zašto je u Srbiji jeftin ljudski život?Otac Milovan koji je takođe zaposlen u Namenskoj više od 30 godina tvrdi da se u tom proizvodnom pogonu godinama radi bez adekvatnih zaštitnih sredstava i insistira na obelodanjivanju istine pod kojim se okolnostima i zašto dogodila tragedija.Četiri meseca od tragedije i eksplozije u fabrici, odgovora još nema. Ni tužilaštvo, ni Ministarstvo odbrane, ni rukovodstvo fabrike se ne oglašavaju, a umesto istine nude im novčanu pomoć, zaposlenje, pa čak i …Ovakav stav države i onih koji je vode nameće javnosti najprostije moguće pitanje – zašto je u Srbiji jeftin ljudski život?

Posted by Удружени Синдикати Србије Слога on Sonntag, 19. November 2017

 

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0