Zašto je u Srbiji jeftin ljudski život?

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: Sajt USS Sloga, 19.11.2017.

Autor: Sloga.-


Internet radnička TV Sloga je u nedelju 19. novembra na svojoj FB stranici /link/ emitovala potresnu priču Milovana Milivojevića, oca 25-godišnjeg mladića Milomira Milivojevića koji je 14. jula ove godine smrtno stradao u fabrici “Milan Blagojević – namenska” Lučani gde je radio u pogonu proizvodnje raketnih goriva.

Četiri meseca od tragedije i eksplozije u fabrici, odgovora još nema. Ni tužilaštvo, ni Ministarstvo odbrane, ni rukovodstvo fabrike se ne oglašavaju, a umesto istine nude im novčanu pomoć, zaposlenje, pa čak i …Otac Milovan koji je takođe zaposlen u Namenskoj više od 30 godina tvrdi da se u tom proizvodnom pogonu godinama radi bez adekvatnih zaštitnih sredstava i insistira na obelodanjivanju istine pod kojim se okolnostima i zašto dogodila tragedija.

Ovakav stav države i onih koji je vode nameće javnosti najprostije moguće pitanje – zašto je u Srbiji jeftin ljudski život?

Razgovor sa ocem stradalog mladića vodio predsednik Udruženih sindikata Srbije “Sloga” Željko Veselinović.

 

Zašto je u Srbiji jeftin ljudski život?

Zašto je u Srbiji jeftin ljudski život?Otac Milovan koji je takođe zaposlen u Namenskoj više od 30 godina tvrdi da se u tom proizvodnom pogonu godinama radi bez adekvatnih zaštitnih sredstava i insistira na obelodanjivanju istine pod kojim se okolnostima i zašto dogodila tragedija.Četiri meseca od tragedije i eksplozije u fabrici, odgovora još nema. Ni tužilaštvo, ni Ministarstvo odbrane, ni rukovodstvo fabrike se ne oglašavaju, a umesto istine nude im novčanu pomoć, zaposlenje, pa čak i …Ovakav stav države i onih koji je vode nameće javnosti najprostije moguće pitanje – zašto je u Srbiji jeftin ljudski život?

Posted by Удружени Синдикати Србије Слога on Sonntag, 19. November 2017

 

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0