Održana Akcija “Bukom protiv mraka” (VIDEO)

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: Sajt sindikata Sloga, 19.11.2017.

Autor: Sloga.-


Beograd, 19.11.2017. – Danas je u Beogradu od 12.00 do 15.00 časova na Trgu Republike, Knez Mihailovoj i na Terazijama, održana akcija “Bukom protiv mraka” u kojoj su učestvovali novinari, aktivisti nevladinog sektora, ugledni pojedinci i poznate ličnosti.

Akcija je paralelno održana i u drugim gradovima Srbije, u Novom Sadu, Nišu, Vranju i Kragujevcu.

Sem ulične akcije u kojoj su deljeni bedževi i leci sa zahtevima koji su predati premijerki Ani Brnabić, zajednički radijski program uživo pod nazivom “Bukom protiv mraka” emitovao se na osam radio-stanica članica ANEM-a. Grupa za slobodu medija sastavila je 13 zahteva sa ključnim problemima u medijskoj sferi sadašnjice, a od države očekuje jasnu, preciznu i konkretnu reakciju.

– A o tome zašto je sloboda medija važna i šta je to što spaja novinare i radnike za Internet radničku TV Sloga su govorili: predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Slaviša Lekić, urednica Nove ekonomije Biljana Stepanović, novinar Srđan Škoro, novinarke nedeljnika “Vreme” Tamara Skrozza i Jovana Gligorijević.

Održana Akcija "Bukom protiv mraka" (VIDEO)

Održana Akcija "Bukom protiv mraka" (VIDEO)Beograd, 19.11.2017. – Danas je u Beogradu od 12.00 do 15.00 časova na Trgu Republike, Knez Mihailovoj i na Terazijama, održana akcija "Bukom protiv mraka" u kojoj su učestvovali novinari, aktivisti nevladinog sektora, ugledni pojedinci i poznate ličnosti.Akcija je paralelno održana i u drugim gradovima Srbije, u Novom Sadu, Nišu, Vranju i Kragujevcu.Sem ulične akcije u kojoj su deljeni bedževi i leci sa zahtevima koji su predati premijerki Ani Brnabić, zajednički radijski program uživo pod nazivom "Bukom protiv mraka" emitovao se na osam radio-stanica članica ANEM-a. Grupa za slobodu medija sastavila je 13 zahteva sa ključnim problemima u medijskoj sferi sadašnjice, a od države očekuje jasnu, preciznu i konkretnu reakciju.- A o tome zašto je sloboda medija važna i šta je to što spaja novinare i radnike širom Srbije za Internet radničku TV Slogu su govorili: predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Slaviša Lekić, urednica Nove ekonomije Biljana Stepanović, novinar Srđan Škoro, novinarke nedeljnika “Vreme” Tamara Skrozza i Jovana Gligorijević.

Posted by Удружени Синдикати Србије Слога on Sonntag, 19. November 2017

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0