Štrajkači u „Pošti“ TELIMA branili kapiju, jer su njihove kolege vozači „KAO GERILCI“ pokušali da probiju blokadu

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: Blic, 11.11.2017.

Autor: J. Aleksić-


Štrajk u „Pošti Srbije“, koji tinja danima i zbog kog su obustavljene mnoge usluge ovog preduzeća, sinoć je eskalirao kada su radnici blokirali ulaz u zgradu u Zemunu, a reagovala je i policija.

U Distributivnom centru u Zemunu sinoć je došlo do radikalizacije protesta kada su štrajkači telima branili kapiju kako kombiji sa pošiljkama ne bi mogli da prođu. Kako predsednik Samostalnog sindikata poštanskih radnika kaže za „Blic“, vozači su dobili naređenje da vozilima uđu u Centar.

– Pošiljke stoje u kombijima od srede od 18 sati, a vozači su sinoć po naređenju kao gerilci izleteli iz Centra i pokušali da prođu vozilima kroz kapiju. Međutim, mi to naravno nismo hteli da dopustimo, pa smo telima branili ulaz, a intervenisala je i policija – kaže Pavlović za “Blic” dodajući da kolege vozači naravno nisu krenuli na njih, jer i njih “muči ista muka”.

Iz MUP-a nisu uspeli da nam potvrde ovu informaciju, međutim i sam Pavlović kaže da su policajci koji su izašli na teren bili vrlo korektni. On još naglašava da se protest nastavlja do ispunjenja njihovih zahteva, to jest dok ih neko od nadležnih ne primi i ne sasluša njihovo obrazloženje. Takođe radnici Pošte ne traže sredstva iz budžeta, već da od njihovih prihoda dođe do uvećanja osnovne zarade.

– Kada je 2014. godine došlo do smanjenja u javnom sektoru, nama su plate spuštene za 15 odsto. Onda kada su se plate vratile u normalu, kod nas to nije bio slučaj jer tada nismo bili u javnom sektoru. Ono što mi želimo je da se barem vrate ona primanja koja su bila pre tog smanjenja. Dobit koji je ostvaren prošle godine biće raspodeljen i to nije sporno – objašnjava Pavlović.

Ono što radnike ovog preduzeća, između ostalog, još muči je zaposlenje nestručnog kadra na visoke funkicije i to po političkoj osnovi. Kako nam je iz štrajkačkog sindikata rečeno, poslovni rezultati u prvih devet meseci govore o tome da ova firma ide nizbrdo, i da ukoliko ovako nastave moraće da se vrate na državni budžet.

– Dok nezaposlen narod sedi i čeka na birou, nama su na rukovodećim pozicijama penzioneri koji rade na osnovu Ugovora o delu, a pored toga imaju veoma dobre penzije. Ako nastavimo ovako, opet ćemo biti na budžetu – dodaje on.

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0