Sindikati PTT organizuju protestnu šetnju

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: N1, 10.11.2017.-

Autor: FoNet.-


Sindikat PTT Srbije i sindikat PTT saobraćaja Srbije „Nezavisnost“ najavili su da će u nedelju, 12. novembra, organizovati protestnu šetnju kako bi se izborili za bolji socijalni i materijalni položaj zaposlenih.

Predsednik sindikata PTT Srbije Aleksandar Pavlović je na konferenciji za novinare rekao da zaposleni u tom javnom preduzeću traže da im se vrati „oteti“ deo zarada iz 2014. godine.

Pavlović je istakao da PTT Srbija u budžet Srbije uplaćuje 70 odsto zarade i da sindikati traže da se preostali deo isplati zaposlenima. On je ukazao da zaposleni u PTT Srbija imaju u proseku najmanje plate u javnom sektoru iako je to preduzeće u 2016. ostvarilo neto dobit od 3,5 milijardi dinara.

U PTT Srbije radi 15.000 zaposlenih, a prosečna plata je 42.000, rekao je Pavlović.

Upitan o protestu dela zaposlenih PTT kod distributivnog centra u Zemunu, Pavlović je rekao da njegov sindikat ne stoji iza tog protesta.

Predsednica JP PTT Srbija saobraćaja „Nezavisnost“ Snežana Marković je rekla da zaposleni u tom javnom preduzeću očekuju izvinjenje od ministra finansija Dušana Vujovića zbog izjave da stotine zaposlenih u toj firmi služe za brojanje novca.

Ona je istakla da PTT Srbija posluje po savremenim principima i da ostvaruje dobit.

 

 

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0