„MUP preti i vrši pritisak da bi se sindikat ugasio“

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: B92,08.11.2017.

Autor: Beta.-


Predsednik Policijskog sindikata Srbije (PSS) Veljko Mijailović izjavio je da je protiv njega i tog sindikata podneta anonimna krivična prijava zbog prevare.

On je dodao da Ministarstvo unutrašnjh poslova preti i vrši pritisak na taj sindikat da bi se ugasio.

Mijailović je novinarima kazao da se u anonimnoj krivičnoj prijavi, podnetoj 3. oktobra, navodi da se sumnja da je „Policijski sindikat Srbije firmu ‘Primax’ doveo u zabludu za iznos od 1,9 miliona dinara koji nikada nije isplatio“, i da je predsednik tog sindikata „lično pretio vlasnicima te firme kada je zahtevala da joj iznos bude isplaćen“.

Mijailović je kazao da postoji dokaz da je PSS svoja dugovanja firmi „Primax“ iz Beograda isplatio 1. avgusta i upitao zašto ih, ako nije tako, ne tuže oštećeni ljudi, a ne neko N.N. lice.

„Kabinet ministra policije i njegovi saradnici nikada se nisu ponašali kao danas, pokrenuli su navodnu N.N. krivičnu prijavu protiv mene i PSS-a, a cilj krivične prijave je da se članovi PSS proglase za prevarante, lopove i kriminalce“, ocenio je Mijailović na konferenciji za novinare.

Dodao je da taj sindikat od 2006. godine trpi pritiske i pozvao ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića da „reši problem i da ne bude žrtva manipulacije i raznih priča“.

„Prvi put Ministarstvo unutrašnjih poslova preti ljudima koji sarađuju s Policijskim sindikatom Srbije, tera ih da lažno svedoče, podnose krivične prijave i vrši pritisak na tužioce“, izjavio je Mijailović.

Dodao je da PSS poseduje „dokumene i snimke i da će upoznati javnost ukoliko je potrebno“.

„Imamo 67 izjava policijskih službenika kojima je u zadnjih mesec dana prećeno i koji su ponaosob dovođeni u kancelarije starešina, da se iščlane iz PSS-a i učlane u Nezavisni sindikat Srbije i prećeno im je da neće moći da napreduju kao i da će dobiti otkaz“, kazao je on.

Mijailović je dodao da će PSS podneti krivičnu prijavu za lažno prijavljivanje protiv N.N. podnosioca krivične prijave.

„Znamo da je postupak trajao tri dana. Trojica kolega iz policije su po nalogu ljudi iz kabineta ministra Strefanovića napisala N.N. prijavu, prosledila je tužilaštvu, a tužilac Đorđević je telefonom zvao drugog postupajućeg tužioca da potpiše taj zahtev“, kazao je Mijailović.

On je rekao da je PSS obavestio Evropsku policijsku uniju, sve evroposlanike, kao i kancelariju EU u Beogradu o toj prijavi i „političkom napadu na Policijski sindikat Srbije“.

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0