Sindikat poziva nadležne da utvrde način poslovanja Pošta srbije

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: Sajt Samostalnih sindikat Srbije (SSSS), 06.11.2017.

.


Samostalni sindikat poštanskih radnika, zabrinut načinom vođenja „Pošta Srbije“, pozvao je danas Budžetsku inspekciju i nadležne državne organe da ispitaju način poslovanja, sumnjive ugovore i nabavku u tom javnom preduzeću. 

Zaposleni u „Pošte Srbije“, zbog toga, kao i lošeg materijalnog i socijalnog položaja, protestuju svaki dan ispred glavnih poštanskih centara u Beogradu i Novom Sadu.

Sindikat ponovo ukazuje da se na čelnim funkcijama u Preduzeću (direktor, ekonomska funkcija, funkcija nabavki, kadrovi) nalaze osobe koje su juče došle u Preduzeće zahvaljujući ličnim ili stranačkim vezama, dok su stručni ljudi koji su godinama radili napustili preduzeće ili su sklonjeni u stranu.

Reagujući na izjave v.d. direktora „Pošta Srbije“, Mire Petrović, Sindikat saopštava da su „neprimerena dešavanja u Preduzeću“ posledice činjenja i nečinjenja v.d. direktorke.

„Jedino što je neprimereno je to što ste Vi još uvek na čelnoj funkciji u Preduzeću. Ono što treba da objasnite poštanskoj i javnosti Srbije jeste sa koliko ste godina završili visoku strukovnu školu ili fakultet i koji? Kada ste i gde bili na rukovodećem radnom mestu i koja stručnost Vas je preporučila da budete direktor tako jednog velikog i za državu značajnog sistema? Za dobrobit Pošte, njenih radnika i građana Srbije, bilo bi dobro da odete što pre. Uostalom, Vaše v.d. stanje je isteklo još 12. Septembra“, ističe se u saopštenju Sindikata.

Sindikat ističe da je Mira Petrović izrekla grubu neistinu da dva reprezentativna sindikata imaju 12.000 članova, jer je to stanje od pre 10 godina.

„To što smo mi Sindikat koji još uvek nije reprezentativan, ne znači da ne smemo ili ne znamo reprezentovati interese zaposlenih“.

„Rekli ste da ste spremni uvek da stanete ispred zaposlenih, da se okuplja mali broj ljudi, pa evo mi Vas danas pozivamo na druženje koje počinje od 19:30 časova ispred Glavnog poštanskog centra Beograd. Obratite se ljudima i sami se uverite koliko ih ima“.

Sindikat traži od v.d. direktorke da više ne preti zaposlenima preko njenih podanika i poslušnika, „jer će kada sve ovo prođe, neko morati da snosi i odgovornost za šikaniranje i pretnje“.

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0