NOVI PROTEST Radnici „Pošta“: Direktorka nije održala obećanje, pa ćemo nastaviti sa okupljanjima

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: Blic, 30.10.017.

Autor: Marija Antonijević.-


Oko 200 radnika „Pošta Srbije“ okupilo se večeras ispred Glavnog poštanskog centra na Ugrinovačkom putu u Zemunu, u znak protesta zbog lošeg stanja u preduzeću.

Oni su, nakon 12 dana pauze, ponovo izašli da protestuju pošto v. d. direktorka „Pošta Srbije“ Mira Petrović nije održala obećanje – ona je tražila 10 dana kako bi porazgovarala sa Vladom o zahtevima radnika. Ipak to se nije dogodilo.

– Direktorki smo dali 10 dana koje je tražila, evo nas 12 dana kasnije a ona se nije udostojila ni da nam se javi. Zaista sramota. Mi ćemo svakako nastaviti da se okupljamo. Pozivamo i ostale sindikate da urade istu stvar. Čuo sam da će nam se pridružiti i radnici iz Niša, pa i njih pozivam da sutra kad dođu na posao izađu ispred Pošte sa svojim kolegama i tako izraze svoj protest – rekao je Zoran Pavlović, predsednik samostalnih sindikata poštanskih radnika.

Šta traže radnici

– Mi tražimo da nam se vrati zarada kakva je bila pre umanjenja. Sledeća stvar su hvalospevi u medijima o profitu koji ostvaruje naša firma, a neka nam kažu gde smo mi tu i šta smo dobili od toga. Takođe, naš zahtev je da se radnici više ne eksploatišu, nakon dve godine na određeno treba da se dobije ugovor na neodređeno, a toga kod nas nema. Zahtevamo i da se zaposli više radnika kako ne bi radnici radili i po nekoliko sati nakon radnog vremena, a neki i po dve smene. Godišnje odmore pretvaraju u slobodne dane, naročito poštarima. Zatim, hoćemo socijalni dijalog, mi smo zahteve uputili još 3. oktobra, međutim, nismo dobili odgovor – kazao je Pavlović okupljenima.

Ponovo blokirali ulaz

Kapija, koju su prošlog puta radnici „Pošta“ blokirali, sada je ograđena metalnom ogradom, no ipak to nije sprečilo radnike da ponovo zablokiraju ulaz. Oni sada stoje na ulazu a tu će biti do jutra.

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0