Protiv “okrutnog” zakona o smanjenju penzija

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: Danas, 19.10.2017.

Autor: A.P.-


Udruženje sindikata vojnih penzionera Srbije organizovaće tribinu sutra od 11 sati u Svečanoj Sali opštine Novi Beograd, i protestnu šetnju 26. oktobra od Narodne Skupštine, kako bi još jednom podsetili javnost ali i vlast da je smanjenje penzija „neustavno“, kako su saopštili.

Mile Delić, jedan od penzionera iz ovog udruženja, kaže da su najavljeni skupovi prilika da se obeleži “trogodišnjica proglašenja okrutnog Vučićevog zakona” a da će cilj tribine biti da se penzioneri informišu da je neophodno da pokreću sudske postupke jer je to jedini način da se obori zakon.

Na tribini će govoriti Zoran Ivošević, bivši sudija Vrhovnog suda, iz aspekta pravne utemeljenosti Zakona o smanjenju plata i penzija, kao i ugledni lekari i ekonomisti.

Posle tribine, penzioneri će organizovati i protest, 26 oktobra, takođe sa početkom u 11 sati, koji će biti prilika da Skupštini iskažu nezadovoljstvo povodom zakona koji je ona izglasala. Protest bi trebalo da počne ispred Skupštine, osim ako bude u toku redovno zasedanje pa će u tom slučaju početi sa Trga Nikole Pašića. Svakako će predstavnici penzionera predati pisarnici Skupštine protestnu notu, kako najavljuju iz udruženja, a otići će i do Ustavnog suda i RTS-a. Mile Delić podseća da su ovo najvažnije institucije koje mogu da im pomognu u borbi protiv smanjenja penzija, jer su izgubili nadu da će to učiniti Vlada Srbije.

“ Sa Vladom nemamo više o čemu da razgovaramo, zato nam je želja da protest bude ispred Skupštine, koja je izglasala ovaj zakon i ona ima pravo da ga stavi van snage. Imamo velike primedbe na rad Ustavnog suda, a želimo i RTS-u da ukažemo na problem o kome ne izveštavaju” naveo je Delić.

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0