Sindikat Sloga: Rad vlade u prvih sto dana vlade neuspešan

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: Beta, 15.10.2017.-

.


Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ ocenili su danas da je u prvih sto dana rada Vlada Srbije na čijem je čelu premijerka Ana Brnabić bila neuspešna u ekonomiji, a uspešna, kako su naveli, u nastavku „petogodišnje proizvodnje propagandne manipulacije vlasti nad sopstvenim narodom“.

„Da Srbija nije najbolja u ekonomiji, to osećamo po standardu i visini primanja. Međutim, očigledno da ima uspeha u pravljenju rijaliti programa u režiji državnog vrha, što smo uostalom videli juče u Kruševcu gde je održana sednica Vlade Srbije, još jedna putujuća diletantska predstava za javnost sa ciljem prikazivanja nepostojećeg uspeha i širenja lažnog optimizma i nade u nekakav bolji život“, navedeno je u sapštenju tog sindikata.

Kako se dodaje, bespredmetno je govoriti o procentima povećanja plata i penzija, „jer njih zdrav razum i ekonomska računica demantuju već pri prvom ulasku u neku od prodavnica ili samoposluga“.

„To je ništa do presipanje šupljeg u prazno i vraćanje dela od onog što je ranije uzeto. Ono što je zabrinjavajuće jeste da u nedostatku ekonomskih i zdravih održivosti građani postaju sve više žrtve socijalnog unižavanja i najstrašnije manipulacije koja nije zabeležena u novijoj istoriji ni jedne evropske države“, navedeno je u saopšenju.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ naveli su da je u Srbiji „neuporedivo najgori ekonomski i životni standard u odnosu na druge države u Evropi“ i da „vlast konstantno podgreva i hrani povremenim nacionalizmima i plaši penzionere i radnike bankrotom“.

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0