Radović: Zamena teza da su penzije vraćene na stari nivo

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: N1, 15.10. 2017.-

.


Povećanjem penzija koje je najavila premijerka Ana Brnabić nije zadovoljan Mihajlo Radović iz Udruženja sindikata penzionera.

On je gostujući na N1 rekao da je tvrdnja da će povećanje od pet odsto vratiti penzije na nivo pre umanjenja – zamena teza, kao i da sindikat ne odustaje od suda u Strazburu ukoliko odluka Ustavnog suda o smanjenju penzija pre tri godine bude negativna.

„Ovo što kažu da je povećanje, nije apsolutno povećanje… pokušavaju da naprave osam odsto, a ne kažu da povećanje rade na osnovicu, a onda zakonom oduzimaju i onda to ispada šest odsto ukupno za tri godine. To je povećanje od oko 1,5 odsto godišnje što je neprihvatljivo,“ kaže on.

Realne penzije su pale i više od 17 odsto u poslednje tri godine, rekao je Radović. „Kad imate u vidu povećanje cena, komunalije, potrošačku korpu, vi vidite gde se nalazite i gde je vaša kupovna moć i sa ovim povećanjem.

„Zamena teza je da su penzije vraćene na stari nivo. Čekamo da ustavni sud reši našu inicijativu i idemo u Strazbur, tražimo da nam se penzije vrate na nivo od pre tri godine“, dodao je.

Radović ocenjuje da su penzioneri „krajnje diskriminisani“.

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0