Sindikat Sloga tuži banke zbog naplate naknada na štetu klijenata

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: Beta, 11.10.2017.-

.


Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ najavili su danas da će podneti tužbu protiv banaka koje su „godinama unazad nezakonito klijentima naplaćivale usluge koje u drugim državama ne mogu ni da se zamisle, a kamoli realizuju“.

„Bankarski sektor u Srbiji godinama unazad, uz blagoslov države i vlasti, a posebno ćutanje Narodne banke Srbije, potpuno nekontrolisano stiče dobit od raznih provizija i naknada, i po tom osnovu na teret klijenata, osiromašenih građana godišnje zarađuje više milijardi dinara“, ističe se u saopštenju tog sindikata.

Kako je objašnjeno, banke su nezakonito sticale dobit naplaćujuči naknade za obradu kredita, praćenje kredita, prevremenu otplatu, korišćenje platnih kartica i podizanje gotovine na bankomatu druge banke, kao i naknade za izdavanje raznih potvrda i dostave pisanih obaveštenja klijentima „iako su bile dužne da ih izdaju i dostavljaju svojim klijentima bez ikakve nadoknade ili provizije“.

Ukazano i da je na štetu klijenata naplaćivano osiguranje kod Nacionalne korporacije za osiguranje kredita (NKOSK), „što je apsurd jer ono klijente ne osigurava, već osigurava isključivo banku“.

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0