Stefanović: Zahtevi na protestu prazne političke floskule

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: Insajder.net, 08.10.2017.

.


„Ta dva sindikata kažu kako predstavljaju prave policajce i vojnike – tamo nije bilo 300 ili 400 pravih policajaca, a možda čak i manje od toga“, rekao je za TV Pink Stefanović, čiju su smenu zatražili protestu.

Protest pod nazivom “Vratite nam državu”, u organizaciji Vojnog sindikata Srbije i Policijskog sindikata Srbije, održan je juče u centru Beograda ispred zgrade Predsedništva. Okupljeni su zatražili smenu i ministra odbrane Aleksandra Vulina, fer izbore i vraćanje institucija u ruke građana.

Zahtevi okupljenih na protestu su bili i sveobuhvatna lustracija, krivična odgovornost svih koji su se ogrešili o zakon, nezavisno sudstvo, ukidanje zakona o privremenom umanjivanju penzija, poštovanje zakona i profesionalne institucije, bez upliva politike.

Takođe su tražili punu zaposlenost, što podrazumeva rad na neodređeno vreme i socijalnu sigurnost da bi svaki pojedinac mogao da stvori stabilne uslove života za sebe i svoju porodicu.

Jedan od zahteva je i pravična nadoknada za radnike opustošenih preduzeća, izmene zakona o radu i zakona o štrajku, promovisanje kolektivnog pregovaranja, ukidanje zakona o zabrani zapošljavanja u javnom sektoru.

Zahtev koji se tiče medija je da sloboda javne reči bude zakonom zagarantovana, da javni servis bude dostupan svima, da budu kažnjeni mediji koji šire mržnju prema pripadnicima manjina i drugačije seksualne orjentacije, kao i da regulatorna tela rade svoj posao i to nezavisno.

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0