PREDSEDNIK POLICIJSKOG SINDIKATA DOBIO OTKAZ: Ne praštaju što ne igram po partijskoj direktivi

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: Kurir, 03.10.2017.

Autor: M.B. –


Momčilo Vidojević tvrdi da je dobio otkaz u MUP jer je od ministra Nebojše Stefanovića zatražio odgovore o nabavci vozila za policiju

Momčilo Vidojević, bivši predsednik Nezavisnog policijskog sindikata Srbije, dobio je rešenje o prekidu radnog odnosa jer je, kako tvrdi, tražio da mu se dostavi izveštaj o nabavci vozila za potrebe MUP.
Vidojević je dobio rešenje o prestanku radnog odnosa iako je očigledno, kako on tvrdi, da nijedan valjan i u zakonu utemeljen osnov ne postoji za donošenje ovakvog rešenja. Prema njegovim rečima, otkaz je dobio pošto je uputio dopis ministru Stefanoviću jer je imao sumnje u vezi sa nabavkom nekoliko stotina novih vozila „škoda“.

Pitanje bez odgovora

– Došao sam do informacija i poslao dopis ministru Nebojši Stefanoviću. Tražio sam da našem sindikatu odgovori kako su vozila nabavljena, da li je sprovedena procedura. Takođe, imao sam uvid u spisak u kom stoji da će po policijskim upravama biti podeljeno 780 vozila, a podeljeno je 710, pa se postavlja pitanje gde je 70 vozila. Prijatelj mi je rekao da mi se sprema hapšenje i da će me lišiti slobode – priča Vidojević za Kurir.

On kaže da je rešenje o otkazu dobio nakon gostovanja na televiziji, kada je neke stvari izneo u javnost.

Krivična prijava

– Nakon mog dopisa ministru o vozilima pozvali su me iz UKP, jer je neko navodno podneo krivičnu prijavu protiv mene zbog zloupotrebe službenog položaja, i to u SIV1, u odeljenje koje se bavi malverzacijama od preko 10 miliona evra, a mene navodno optužuju za 540.000. Tu ima mnogo nelogičnosti. U četvrtak imam saslušanje, a što se tiče otkaza u policiji, podneo sam žalbu. Oni meni ne mogu da oproste što ne igram po direktivi političke partije. Moja deca i ja smo ostali bez parčeta hleba, podigao sam i kredit za stan, a sad nećemo imati ni to, a moja deca neće imati novca da se školuju – razočaran je Vidojević, koji će u četvrtak biti saslušan.

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0