MARKOVIĆ U EU: Radnici u Srbiji neće da budu jeftina radna snaga

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: SSSS, 02.10.2017.

Autor: SSSS.-


Predsednik Samostalnog sindikata Fiat Krajsler Automobili u Kragujevcu, Zoran Marković, poručio je evropskim parlamentarcima, ali i vlastima i javnosti u Srbiji, da radnici u toj fabrici i celoj zemlji neće više da budu jeftina radna snaga. 

Gostujući u Evropskom parlamentu u Briselu, na sindikalnoj konferenciji Ujedinjene evropske levice/Nordijske grupe zelenih, Marković je upoznao evropske parlamentarce sa tokom i efektima štrajka u kragujevačkoj fabrici, kao i sa trenutnim položajem radnika u Srbiji.

“Poruka dvadesetšestodnevnog štrajka u FCA je da radnici u Srbiji neće da budu jeftina radna snaga. Ovo je ujedno i poruka stranim investitorima da malo plaćen i nezadovoljan radnik nije efektivan radnik, te da sindikati moraju da se vrate borbi za tri osmice. Samo ujedinjeni u zajedničkoj borbi možemo pokazati da je drugačiji, sa boljom perspektivom, svet rada moguć“, rekao je Marković.

Njegovo izlaganje o štrajku koji je potresao Fiat, Srbiju i metalski sektor širom Evrope, bilo je propraćeno aplauzom kolega iz Evrope, koji su se, kroz dodatna pitanja, interesovali o detaljima štrajka I stanju radništva u Srbiji.

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0