Predsedniku policijskog sindikata otkaz, a bio na bolovanju

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: o21.es, 30.09.2017.

Autor: FoNet. –


Predsednik Novog policijsko-sindikalnog saveza Momčilo Vidojević dostavio je medijima faksimile rešenja o otkazu, zbog toga što deset dana u avgustu prošle godine nije bio na radnom mestu i nije opravdao odsustvo, ali na uvid je dao i izveštaj lekara iz juna da tri meseca ne može da radi.

U rešenju MUP od 25. septembra ove godine utvrđena je disciplinska odgvornost Vidojevića jer odsustvo s posla od 8. do 17. avgusta 2016. „nije opravdao na zakonom propisan način – dostavljanjem odgovarajuće potvrde ili izveštaja izabranog lekara“.
Vidojević je, međutim, dostavio službeni izveštaj lekara Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika MUP-a od 3. juna 2016. godine, u kome se konstatuje da je, na osnovu službenog uputa na periodični sistematski pregled, utvrđeno da je zdravstveno nesposoban za rad na radnom mestu. Lekar je u nalazu naveo da „kod pregledanog postoje patološka stanja koja predstavljaju kontraindikaciju za rad“ i da je sledeći kontrolni pregled za tri meseca, što znači početkom septembra 2016.
Vidojević je prošle nedelje upozorio da mu se sprema disciplinska odgovornost, pa i hapšenje, jer je pokrenuo pitanje načina nabavke i cene 710 škoda za MUP.

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0