NOVI DOM: Otpušteni SVI SINDIKALCI

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: Vranjske,26.09.2017.-

.


Zoran Spasić, član Industrijskog sindikata u “Novom domu” u Vranju, potvrdio je da je šest članova ovog sindikata dobilo otkaze, kako je bilo i najavljeno.

– Popisani, otpisani i precrtani – rekao je Spasić, aludirajući na postupak direktora firme Gorana Petrovića.

Spasić naglašava da sve ono što je o ratu menadžmenta i sindikalaca “Novog doma” on rekao bila „istina, a sve što je rekao Petrović je bila oblanda“.

Mašinski inženjer Mile Marinković, je krajem septembra izašao u starosnu penziju, mada je direktor Petrović najavio da postoji mogućnost da se to odloži.

– U firmi je ostao samo jedan mašinski inženjer, a tek se očekuju investicije u “Novom domu”. Sa kakvim kadrovima, to je pitanje – dodao je Spasić.

On je istakao da će otpušteni sindikalci  pravdu tražiti preko suda, a inspekciji će dostaviti, svako ponaosob, informacije o svom radnom mestu i statusu.

– Inspekcija će biti dužna da nam u roku od mesec dana odgovori.

Prijavićemo se i Nacionalnoj službi za tržište rada – rekao je Zoran Spasić.

Sa svoje strane, Goran Petrović, direktor „Novog doma“ kaže da je ukupno, po novoj sistematizaciji, iz preduzeća otišlo 13 radnika.

– Nema veze ko je u kom sindikatu.

U preduzeću postoji i Samostalni sindikat i dve osobe su otpuštene iz tog sindikata. A tačno je da je iz Industrijskog otišlo njih šestoro – navodi Petrović.

Što se tiče mašinskih inženjera, kaže da u preduzeću ima dva takva radnika i jedan rukovodilac tehničkog sektora, Slavko Nikolić.

– Mašinski inženjer, Miodrag Marinković radi kod nas, drugi je u Vranjskoj Banji, direktor je „Uprave Banje“ i njegovo radno mesto je zamrznuto ovde.

Ne vidim ništa čudno u tome – zaključuje Petrović.

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0