Štrajk hitne pomoći u Kragujevcu protiv reizbora direktora

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: Danas,19.09.2017.

Autor: FoNet. –


Zaposleni u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć u Kragujevcu održali su danas jednočasovni protest ispred zgrade te ustanove, u znak protesta protiv reizbora direktora Aleksandra Kličkovića.

Predsednik sindikata u Zavodu Aleksandar Radojičić rekao je da su gotovo svi zaposleni tužili Zavod zbog različitih nepravilnosti, najčešće zbog prekovremenog rada.

Prema njegovim rečima, po tužbama zbog neplaćenog rada nedeljom ukupni troškovi dostigli su oko 100.000 evra, a po tužbama zbog neplaćenog prekovremenog rada, zajedno sa kamatama i troškovima, šteta se, po navodima Sindikata, procenjuje na oko 300.000 evra.

Sindikat optužuje direktora za zloupotrebe u dodeli specijalizacija, otpuštanje invalida i zapošljavanje bez saglasnosti nadležnih državnih organa.

Zaposleni su najajavili nove proteste ako se Kličković ponovo kandiduje na konkursu za direktora.

Kličković je jutros u dopisu medijima demantovao sve optužbe sindikata, uz ocenu da su napadi na njega počeli kada je 2015. godine otkrio i sprečio zloupotrebe sa gorivom u Zavodu.

On je naveo da je cilj optužbi da se iznošenjem neistina spreči njegova ponovna kandidatura i onemogući ustavno pravo da pod jednakim uslovima učestvuje u izboru za javne funkcije.

 

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0