Radnicima “Fiata” 250.000 evra od “anonimnog donatora”

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: infokg.rs, 15.09.2017.

Autor: Danas . – 


Samostalni sindikat “Fiata” deli novčanu pomoć radnicima koji su letos štrajkovali, u ukupnoj vrednosti od oko 250.000 evra, odnosno 18.000 dinara po zaposlenom. To je za list Danas potvrdio predsednik Samostalnog sindikata u kragujvačkoj fabrici, Zoran Marković. 

Odakle potiče taj novac je misterija. Prema pisanju lista Danas, prvobitno je sekretar Samostalnog sindikata u “Fiatu” Saša Đorđević tvrdio da je novac došao iz sindikata, a potom je njegov šef Zoran Marković, kada je sindikalna centrala to demantovala, naveo da su pare obezbedili „anonimni donatori”.

Naš štrajk je snažno odjeknuo i u međunarodnoj javnosti, tako da od tada dobijamo razne vrste pomoći od brojnih inostranih sindikata, udruženja i institucija. Od njih, pored svega ostalog, dobijamo i novac. Imena donatora, na njihov zahtev, ne mogu da otkrivam”, izjavio je za “Danas” Marković.

U Ministarstvu privrede za Danas takođe kažu da ne znaju odakle novac za pomoć radnicima.

Zaista ne znamo ništa o tome. Ono što pouzdano znamo jeste da naše ministarstvo ni na koji način nije uključeno u to što trenutno radi Samostalni sindikat u FCA Srbija„, kažu u Ministarstvu privrede.

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0