Krivična prijava zbog pretnji predsedniku „Sloge

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: Danas, 03.09.2017.-


Advokat Vladimir Todorić, pravni zastupnik predsednika Udruženih sindikata Srbije “Sloga” Željka Veselinovića podneo je krivičnu prijavu Odeljenju za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Višeg javnog tužilaštva u Beogradu zbog krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti iz člana 138. stav 1. Krivičnog zakonika, saopštila je „Sloga“.

Prijava je podneta protiv NN lica koje ima nalog na Fejsbuku pod imenom “Svetozar Pil”, zbog toga što je 29.8.2017. godine uputio ozbiljne pretnje predsedniku “Sloge” i njegovom detetu preko te društvene mreže porukom sadržine „Mrtvo ti dete j..em ustašo ti da pljuješ po Srbiji pripazi na rečnik kopile“.

U saopštenju ističu da Željko Veselinović, kao predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ u sklopu svog posla zaštite prava radnika daje često izjave za medije u kojima kritikuje loše stanje radnih i socijalnih prava u našoj zemlji, zbog čega mi u sindikatu smatramo da je i on postao meta sve zagađenijeg javnog diskursa u Srbiji, gde se svi koji ne misle kao vlast smatraju neprijateljima, stranim plaćenicima i izdajnicima.

 „Dosadašnja praksa Višeg javnog tužilaštva je bila da se sve pretnje preko društvenih mreža upućene političarima na vlasti tretiraju ozbiljno odnosno podizanjem optužnica. Sa time nema nikakvih problema ali bilo bi problema ako bi iste takve pretnje po život upućene političkim protivnicima vlasti bile neprocesuirane. To bi značilo da državni organi štite samo one koji su trenutno na vlasti dok je za opoziciju otvorena sezona lova gde svaki psihopata može pretiti neistomišljenicima i biti ohrabren pasivnošću tužilaštva“, kaže advokat Vladimir Todorić, a prenosi „Sloga“. Dodaje i da će za svoj konačan sud sačekati reakciju tužilaštva.

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0