Sindikat Sloga: Odluku o minimalcu će na kraju doneti Vučić iako to nije njegov posao

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: Fonet, Blic, 23.08.2017.-


Sindikat Sloga je danas saopštio da je najava da će Socijalno-ekonomski savet do 15. septembra postići dogovor o „minimalcu“ za sledeću godinu „nastavak glume tripartitnog socijalnog dijaloga“, jer će konačnu odluku doneti šef države Aleksandar Vučić, „potpuno nelegitimno, budući da prema zakonskim ovlašćenjima to ne spada u njegov posao“.

Sloga je navela da Vučić i dalje deluje sa pozicije premijera i najavljuje povećanje zarada do kraja godine, pa je nejasna pozicija predsednika Vlade Ane Brnabić.

S druge strane, interesantan je predlog predsednika Ujedinjenih granskih sindikata Nezavisnost i člana Socijalno-ekonomskog saveta Zorana Stojiljkovića da minimalna cena rada treba da bude povećana za 10 do 15 odsto, saopštila je Sloga.

U saopštenju se ocenjuje da bi bilo važno da Stojiljković objasni na osnovu kojih parametara je izračunao maksimum do 15 odsto, pošto i sam kaže da cena od 130 dinara po satu ne obezbeđuje ni pokrivanje troškova minimalne potrošačke korpe, navodi se u saopštenju.

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0