Antić: Priča o povećanju plata Vojsci politički marketing

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: 021.rs, 22.08.2017.

Autor:Beta. –


Predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić izrazio je sumnju da je priča o povećanju plata u vojsci samo politički marketing i da je taj sindikat poslao zvaničan zahtev Vladi Srbije za razgovor o kolektivnom ugovoru, ali da nisu dobili odgovor.

Kolektivnim ugovorom bila bi uređena i pitanja primanja i da postoji želja da se to uradi Vlada bi se odazvala našem pozivu„, rekao je Antić za „Danas“.

Komentarišući izjavu ministra odbrane Aleksandra Vulina da je po naređenju predsednika Srbije Aleksandra Vučića formirana radna grupa koja će se baviti povećanjem plata u Vojsci, on je rekao da VSS, kao reprezentativan sindikat o tome nije obavešten.

Uostalom, mi ne vidimo pravnu osnovu da predsednik osnuje takvu grupu. Prema propisima, predsednik države komanduje vojskom, ali nije njen rukovodilac. Pitanje plata i eventualnog formiranja radnih grupa je u nadležnosti Vlade i resornog ministra, a ne predsednika države“, rekao je Antić.

On je dodao da pripadnici Vojske Srbije cele godine slušaju o povećanju primanja i da se „svaki put ispostavilo da su ih lagali“.

Dok ne čujemo konkretno za koliko procenata će biti uvećana plata i datum kada će povećanje stupiti na snagu, svaka priča o popravljanju standarda pripadnicima Vojske Srbije za nas je čista demagogija„, rekao je Antić.

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0