RADNICIMA PREKIPELO: Prijave protiv bivših direktora Goše!

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: Kurir, 26.07.2017.-


Radnici ističu da će, ako u utorak ne postignu dogovor s rukovodstvom kompanije, tražiti podršku svih sindikata, studenata i građana u organizaciji većih protesta u Beogradu

Zaposleni u fabrici šinskih vozila „Goša“ u Smederevskoj Palanci podneće krivične prijave protiv odgovornih koja su dovela do propasti kompanije i koja im duguju plate od 2014, a danas se ponovo sastaju s ministrom privrede Goranom Kneževićem u Vladi Srbije.

– Želimo da podnesemo krivične prijave protiv svih ljudi koji su doveli do toga da se radnicima duguju plate od 2014, da im nije povezan staž i da nemaju zdravstveno osiguranje. Naša pravna služba insistira da podnese prijavu samo protiv bivšeg direktora iz Slovačke Ivana Heimšilda, ali bilo je i srpskih rukovodilaca koji su podjednako krivi – kaže predsednik štrajkačkog odbora Milan Vujičić.

On upozorava da će, ako u utorak ne postignu dogovor s rukovodstvom kompanije, tražiti podršku svih sindikata, studenata i građana u organizaciji većih protesta u Beogradu.

Zbog neisplaćenih zarada, radnici su već četiri meseca u generalnom štrajku. Pored dugovanja za zarade, radnici traže i u uplatu poreza i doprinosa i povezivanje staža. Račun firme je u blokadi od 2014, a ukupan dug radnicima je oko 1,8 miliona evra.

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0