Sindikat penzionera Kragujevca podržao radnike

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: Sindikat SSSS, 17.07.2017.-


Udruženje Sindikata penzionera u Kragujevcu, snažno podržava zahteve štrajkača u preduzeću Fijat u Kragujevcu i spremni smo svakog trenutka da pomognemo njihovim aktivnostima. Verujemo da Štrajkački odbor ima snage da odoli pritiscima kojima je izložen.

Mi koji smo gradili fabrike koje su rasprodate u bescenje ili poklonjene, kao u slučaju Fijata, nećemo se pomiriti da mladi ljudi koji rade u ovoj fabrici budu robovi u sopstvenoj zemlji. Njihovi minimalistički zehtevi grubo su odbačeni od preduzeća Fijat ali i od Vlade, koja ima 33% odgovornosti za stanje u ovom preduzeću.

Srbiji je potrebna promena strategije privrednog razvoja, rušenje mantre o privatnom vlasništvu kao jedinom efikasnom obliku vlasništva, jer u mnogim delovima sveta, a i u Srbiji, postoje fabrike koje su u državnom vlasništvu a ekonomski su vrlo efikasne.

Pozivamo sve penzionere, naše članove i one koji su nekada bili članovi Sindikata da podrže pravednu borbu radnika Fijata, a na dobrobit nas i dolazećih generacija. Udruženje sindikata penzionera Kraguejvca

Predsednik
Dragan Alempijević

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0