Poziv radnicima „Fijata“ da prekinu štrajk i počnu pregovore

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: RTS, Tanjug, 17.07.2017. –


Predsednik sindikata radnika EPS-a Milan Đorđević apelovao je na kolege u fabrici Fijat u Kragujevcu da prekinu štrajk i započnu pregovore sa rukovodstvom kompanije o svojim zahtevima.

„Situacija nije nimalo naivna, moj apel je da kolege iz ‘Fijata'“ pod hitno sednu za sto, rekao je Đorđević za Tanjug.

Đorđević, koji vodi sindikalnu organizaciju koja zastupa interese skoro 45.000 radnika, smatra da je neprimereno to sto rukovodstvo Fijata neće da pregovara dok je štrajk u toku, ali takođe ističe da je štrajk od već skoro 20 dana – „ipak previše“.

Podsetio je da radnici na podzemnoj eksploataciji, koje njegov sindikat predstavlja, rade najteži, rudarski posao po 365 dana u godini, na temperaturama koje su dostizale i do 64 stepeni na ugljenim etažama, ali se, kaže, ne žale.

„Naš rudar je navikao, naučio da radi i nije mu ništa teško. Njima je dovoljno da imaju dovoljno vode i oni rade. Gašenja nema, sve sa ciljem da proizvedu dovoljno uglja za rad termoelektrane“, naveo je Đorđević.

Za radnike „Fijata“ bi, ponavlja, posle 20 dana bilo bolje da prekinu štrajk i da započnu pregovore.

Ako ne budu zadovoljni, mogu ponovo da štrajkuju, kaže, ali ističe da je ključno da se prekine obustava rada i razgovara.

Đorđević ne isključuje mogućnost da u „Fijatu“ postoji grupa koja, kako navodi, radi protiv interesa zaposlenih, firme, ali i protiv interesa države.

 

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0