Sindikati širom sveta traže hitne pregovore sa radnicima u Fiatu

image_pdfimage_print

Izvor: Sindikat SSSS, 17.07.2017.-


Unija sindikata metalaca Italije – UILM zatražila je danas od glavnog operativnog direktora Fiata za Evropu, Afriku i Bliski istok, Alfreda Altavile, da što pre započnu pregovori sa štrajkačkim odborom kragujevačkog FCA, “koji mogu da ispune zakonske ciljeve radne snage”.

“Mi smo zabrinuti zbog onoga što smo saznali vezano za razloge koji su doveli do štrajka i produžene mobilizacije. Veliki odziv i trajanje štrajka svedoče o širenju i intenzitetu nezadovoljstva, a verujemo da ćete biti voljni da čujete sve o tome”.

“Mi verujemo u vašu društvenu odgovornost i raspoloživost za konstruktivan i plodan dijalog”, navodi se u pismu italijanskih kolega.

Podršku kragujevačkim radnicima pružila je danas i Granska federacija industrijskih sindikata Austrije – PROGE, koji su upozorili da su radni uslovi u kragujevačkom FCA “dostigli neprihvatljiv nivo kao rezultat opterećenosti poslom i niskim zaradama”.

“U ime sindikata PROGE, koji predstavlja 230.000 radnika u proizvodlji, energetici i rudarstvu u Evropi, mi potpuno podržavamo vaše zahteve za dostojanstvene zarade i uslove rada, i vašu borbu za bolje uslove života za srpske radnike i njihove porodice”.

PROGE insistira da menadžment FCA grupe smesta interveniše i da započnu pregovori sa štrajkačkim odborom bez daljeg odlaganja, kako bi se pronašlo zajedničko rešenje koje je dobro za obe strane.

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0