Samostalni sindikati i studenti za radnike

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: Danas, 15.07.2017.

Autor: R.D. –


U duhu solidarnosti prema kolegama, ove nedelje u 18 časova Savez samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština će se priključiti protestu podrške na Trgu slobode u Novom Sadu.

SSSNS i opština naveli su u saopštenju za javnost da pružaju punu podršku radnicima „Fijata“, „Goše“, Gorenja“, i drugima koji se bore se za bolje i humanije uslove rada. „Za nas je nedopustivo da Srbija bude kolonija sa jeftinom radnom snagom i da pod izgovorom veće zaposlenosti u Srbiji, radnici postaju robovi neoliberalnog kapitalizma“. Oni pozivaju sve građane da učine isto kako se sutra ne bi našli u sličnoj situaciji.

 Protest je zakazao Studentski pokret Novi Sad, upravo ispred Gradske kuće u nedelju u 18 časova kako bi, kako su naveli u saopštenju, mirno pružili podršku „radnicima Zastave, Goše, Gorenja, malinarima i socijalnim radnicima, takođe i novinarima, poljoprivrednicima, medicinarima, prosvetarima i svim drugim ljudima koji ovih dana bivaju primorani da se pobune radi boljeg života i stanja u društvu, jer su dovedeni dotle da im je ugrožena gola egzistencija i da im je štrajk i izlazak na ulicu jedino rešenje“. Studenti su se tokom aprila i maja svakodnevno okupljali na protestima protiv diktature i sistema, insistirajući na tome da, kako su naveli, „nije jedan čovek ili jedna stranka kriva za sve što se dešava već da su krive upravo sve stranke, i da smo krivi mi sami jer i dalje ne činimo mnogo da svoje stanje promenimo nabolje borbom.“

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0