Svetska federacija industrijskih sindikata pisala Markjoneu

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: sajt SSSS, 14.jul. 2017.-


Svetska federacija industrijskih sindikata – Industrijala je, u pismu glavnom izvršnom direktoru Fijat Krajsler Automobili i glavnom operativnom direktoru za Evropu, Afriku i Bliski Istok, upozorila da se radnici u Fijat Krajsler automobili u Kragujevcu suočavaju sa preteranim obimom posla, a direktne posledice toga su neprihvatlјivi i neodrživi uslovi rada.

U pismu upućenom Serđu Markjoneu i Alfredu Altavili se navodi da menadžment u kragujevačkoj fabrici krši kolektivni ugovor I srpski Zakon o štrajku.

Industrijal Evropa i Industrijal Globalni sindikat podržavaju zahtev radnika i sindikata u FCA Srbija da otvore pregovore, kako bi se pronašlo rešenje za novu organizaciju proizvodnje, kojom bi se smanjila prenatrpanost poslom zahvalјujući smanjenju saturacije i zapošlјavanju novih radnika koji bi zamenili odsutne kolege.

Industrijala potpuno podržava zahteve radnike FCA Srbija za dostojanstvene zarade i isplatu dogovorenih bonusa za 2017 i 2018. Godinu.

“Mi smo uvereni da će FCA Grupa ispuniti svoje obaveze vezane za korporativno socijalnu odgovornost koje su naznačene u Pravilniku čiji je glavni stub “vođenje posla FCA Grupe u skladu sa primenlјivim zakonima i regulativom“. Stoga, mi pozivamo menadžment FCA Grupe da smesta interveniše kako bi se spor rešio a zajedničko rešenje korisno za obe strane pronašlo kroz konstruktivan socijalni dijalog”, navodi se u pismu.

Podršku kragujevačkim radnicima danas su uputili i Federacija sindikata revolucionarnih radnika (DEV-İŞ) sa severa Kipra, Sindikalna alijansa “KADRA“, koja organizuje radnike u automobilskoj industriji Poljske i Sindikat metalaca i električara Kipra SEMMIK PEO.

“Mi smo na vašoj strani u vašoj pravednoj borbi za bolјe uslove rada, stabilne uslove rade i okončanje pritiska i intenziviranja posla. Želimo vam uspeh u vašim borbama”, navodi se u pismima podrške.

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0