Železnice: Mašinovođa se nije pojavio na sastanku; Sloga: Niko ga nije pozvao

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: Blic, Beta, 07.07.2017.-


Sastanak rukovodstva Srbija Karga i mašinovođe Nebojše Dukanca koji je danas peške stigao iz Užica u Beograd nije održan jer se, kako tvrde Železnice, Dukanac nije pojavio na sastanku, dok Udruženi sindikati Srbije Sloga tvrde da se njemu niko iz polsvodstva nije obratio.

Sastanak rukovodstva železničke kompanije Srbija Kargo, na čelu sa v. d. generalnog direktora Miroljubom Jevtićem, s Dukancem koji je predsednik Sindikata mašinovođa Sloga-Srbija Kargo nije održan jer se u 11.55 kada je bio dogovoren on nije pojavio.

Železnice Srbije su saopštile da je Dukanac došao do poslovne zgrade srpskih železnica, gde ga je dočekalo par fotoreportera, ali na sastanak u nije došao.

Sloga, međutim, navodi da je pred zgradom poslovodstva došao tačno u 11.55 časova gde su ga sačekale kolege iz sindikata i novinari i da mu se niko iz tog preduzeća nije obratio, iako je pred zgradom bio skoro pola sata.

„Ako je neko očekivao da će Dukanac umoran od puta, ranjivih nogu i usijanih tabana posle 200 kilometara pešačenja i nespavanja imati snage za ozbiljan razgovor sa poslovodstvom, onda je to bespredmetno komentarisati“, navodi se u saopštenju Sindikata.

Dukanac je u protesnu šetnju do Beograda krenuo zbog troškova prevoza, odnosno obaveze da opravda akontacije za prevoz koje je u prethodnom periodu dobijao, na ime troškova dolaska na posao i odlaska s posla, na relaciji Kraljevo – Užice, a koji su mesečno iznosili između 20 i 25 hiljada dinara.

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0