Sloga: Na zastavu Vranja staviti pelenu

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: N1, FoNet, 06.07.2017.-


Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ preporučili su gradonačelniku Vranja da na jarbolu, čije je postavljanje najavio na ulazu u grad, bude zastava sa „pelenom“, kao simbolom stečenog imidža omalovažavanja radnika u tom gradu.

Posle najave gradske vlasti Beograda da će na Ušću graditi jarbol od 120 metara i nekoliko manjih jarbola, čija će izgradnja koštati oko 200 miliona dinara, ideju o „jarbolizaciji“ srpskih gradova podržao je i najavio gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.

„Smatramo da bi simbol ‘pelena’ bio pravo rešenje za Vranje i njegovo promovisanje, budući da su radnici u Geoksu, ali i u drugim preduzećima u proteklom periodu dobijali otkaze, ili im namerno nisu produžavani ugovori o radu, samo zato što su ukazivali na povrede njihovih radnih prava“, navodi se u saopštenju Sloge.

Dodaje se da Sloga podržava progresivne ideje gradonačelnika Vranja, uz preporuku da jarbol sa pelenom, kao simbolom, bude što veći i glomazniji, kako bi se odlično uklopio sa ostalim zastavama na ulazu u grad.

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0