Orbović i Mihajlović u Jagodini

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: SSSS, 06.07.2017.


Predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović i sekretar Veća SSSS, Zoran Mihajlović, posetili su Jagodinu, kako bi doprineli jačanju socijalnog dijaloga između radnika I poslodavaca u pomoravskom okrugu.

Oni su, sa predsednikom Saveza sindikata za Jagodinu i opštine u pomoravskom okrugu, Miroslavom Gajićem, prvo razgovarali sa predsednikom Skupštine grada, Draganom Markovićem, o potrebi i mogućnostima za inenziviranje socijalnog dijaloga, a zatim su učestvovali u radu Predsedništva Veća SSS Srbije za grad Jagodinu i opštine.

Na sednici Predsedništva se razgovaralo o problemima uspostavljanja I održavanja socijalnog dijaloga sa poslodavcima na lokalu, kao I o mogućnostima i putevima zaštite prava zaposlenih u okviru najavljenih zakonskih rešenja u oblasti rada.

Orbović je rekao da su problemi u pomoravskom okrugu identični problemima na koje je naišao u drugim gradovima širom Srbije.

On je naglasio da se prava zaposlenih u Srbiji I dalje krše, “što je svetski trend”, zbog čega je neophodno veće jedinstvo u sindikatu, kako bi se suprotstavili namerama da se kroz nova zakonska rešenja dodatno umanje prava zaposlenih.

„Nije nam dovoljna samo pasivna podrška, već konkretna akcija, predlozi i stavovi o svemu što se predlaže. Sa pojavom raznih društvenih mreža mogućnosti za takvo delovanje su mnogo veće”, rekao je Orbović, dodavši da će naši predstavnici u radnim grupama nastaviti da utiču na sve zakonske predloge koji se tiču sveta rada.

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0