Mišićeva četvrti put izabrana za lidera Saveza sindikata Srpske

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: Blic, 04.07.2017.

Autor: M.Milojević.-


Kao jedini kandidat za ovu funkciju, Ranka Mišić, je po četvrti put zaredom izabrana za predsednicu Saveza sindikata RS.

Šesti kongres vodeće sindikalne asocijcije u Srpskoj, održan juče u Tesliću, prošao je mirno i bez žešće rasprave, ali pojedini sindikalci tvrde da je time ustvari počeo raskol i da će nekoliko granskih sindikata, nezadovoljnih politikom rukovodstva, uskoro istupiti iz Saveza.

Predsednik Granskog sindikata uprave, Božo Marić, vođa fronta protiv Mišićeve i drugih dugogodišnjih sindikalnih lidera, uoči Kongresa je već najavio takav scenarij.

Prethodno je Sindikat uprave ponudio dvojici sindikalaca iz reanog sektora da izađu na crtu Mišićevoj, ali su obojica odbila ponudu.

Jedan od nesuđenih kandidata za predsednika SS RS, predsednik Granskog sindikata tekstilaca, Danko Ružičić, ranije je za „EuroBlic“ rekao da je pre kongresa neophodan „ozbiljan sastanak“ lidera granskih sindikata, kako bi se dogovorili o budućnosti SS RS i o strategiji sindikalnog delovanja, što je, kako je tvrdio „mnogo bitnije od izbora predsednika“.

Kako tvrde izvori „EuroBlica“, pomenuti sastanak je održan, ali je „loše prošao“.

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0