Kasirka u Nišu dobila otkaz jer je građanima pomagala da dobiju popus

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: Telegraf, 03.07.2017.-


Sudski spor zbog ovog otkaza traje već tri i po godine, što nije neobično budući da, prema rečima čelnika sindikata, radni sporovi u Srbiji prosečno traju četiri godine.

Danijela je bila, kako kaže, „po stažu“ najstarija kasirka u radnji u naselju Brzi Brod, a za njen povratak na radno mesto brojni građani su potpisali peticiju jer smatraju da je u pitanju greška, a ne prekršaj.

– Dešavalo se da nam nadređeni ustupi svoju karticu da bi neka mušterija, koja još uvek nema svoju, ostvarila popust na neki artikal. Nisam znala da je to strogo zabranjeno – rekla je ona za sajt o kršenju prava radnika neznajući da prethodno kupci moraju da popune formular i ostave svoje lične podatke.

Ona kaže da nije bila na obuci za korišćenje kartice za zaposlene na kojoj je o tome bilo reči.

– Samo je jednog dana direktor doneo pismo iz Beograda, otvorio je i pročitao da sam dobila otkaz, iznenada. Okrivili su me da sam koristeći svoju karticu da bi mušterije ostvarile popust prekršila radnu obavezu i oštetila firmu. Kolektiv je tako okrivio mene i ispalo je da sam jedina koja je na taj način davala popust kupcima – navodi ona.

Kako kaže, nije imala nikakav “dil” sa mušterijama niti je sebi ostvarila bilo kakvu korist.

– Ostala sam bez posla sa dvoje dece, muž mi tada nije radio. Nisam imala kao nezaposlena ni pravo na pomoć sa Biroa jer sam zvanično izgubila posao svojom krivicom – ispričala je Danijela.

Predstavnici trgovinske kompanije ne žele da komentarišu ovaj slučaj jer je sudski spor u toku, a prvostepena odluka još uvek nije doneta .

Kako tvrdi, za to vreme nije radila na drugom mestu, čak ni „na crno“.

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0