Htonska bića u Ministarstvu magije

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: Sajt UGS Nezavisnost,19.06.2017.-


Povodom izjave gospodina Mladena Šarčevića o predstojećoj aktivnosti Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja pod nazivom lov na veštice, GSPRS ,,Nezavisnost” izdaje sledeće

SAOPŠTENJE

HTONSKA BIĆA U MINISTARSTVU MAGIJE

Sa iznenađenjem konstatujemo da je čitanje popularnih romana za mlade, spisateljice DŽoane Rouling, izazvalo snažan proces identifikacije aktuelnog ministra prosvete sa čelnikom Ministarstva magije, što je rezultiralo najavom obredno-magijske prakse lova na veštice. Tako se, za svaku pohvalu, mimo jeftinog, populističkog dodvoravanja javnosti, stvara privid konačnog obračuna sa neprijateljima obrazovanja i svetle budućnosti našeg podmlatka.     Nevolja je, međutim, u činjenici da su ministrovom britkom pogledu promakla brojna htonska bića u njegovom najbližem okruženju. To su ti stručnjaci par excellence, o čijim propustima u organizaciji male mature svake godine bruji javnost, jer ih ubrzana dinamika događaja iznenadi kao putare sneg u novembru.

Zato pregledači testova i ove godine čekaju ključ satima, zato zajedno sa supervizorima i dežurnim nastavnicima nepotrebno propuštaju časove u svojim matičnim školama u periodu intenzivnog oblikovanja i zaključivanja ocena. Nije li to diskriminacija osnovaca i srednjoškolaca i uzurpacija njihovog prava da i na poslednjem času u nastavnoj godini doteraju i poprave svoju ocenu? Ko je za to odgovoran, gospodine ministre? Kako opravdavate nejasna, nepotpuna i kontradiktorna uputstva u ključu za rešavanje testa iz srpskog jezika i književnosti, koja će tek izazvati krajnji subjektivizam u konačnom bodovanju, nakon prigovora roditelja i učenika? Nije li to važnije od pitanja koliko veštica može da stane na vrh igle?

I tako, svake godine: u Srbiji – ništa novo! Smenjuju se brushalteri, veštice i rakuni, a ono pravo, kako bi rekao veliki pesnik, ozbiljnost, mera, mudra uzvišenost, uzvišena mudrost – uvek nam izmiče! Dokle?

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0