Policajci se ne raduju proslavi: Treba da slavimo Dan poniženja policije

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: Vesti-online.com, 02.06.2017.-


Reprezentativni Policijski sindikat Srbije poslao je našoj redakciji mejl u kome, kako navode, „po ko zna koji put upozorava vrh MUP Srbije da za policajce koji su na terenu obezbedi adekvatan smeštaj“.

Policijski sindikat navodi u saopštenju da su im se obratile i kolege iz Vatrogasnih jedinica koje su poslate u Niš povodom Dana policije 4. juna.

Kako navodi sindikat „vatrogasci su smešteni u jednoj niškoj kasarni koja očigledno nije ona u kojoj su ministri prošle godine trebali da spavaju“.

– Kasarna u kojoj se vatrogasci nalaze do nedelje, je najblaže rečeno užasavajuća, što možete videti iz fotografija u prilogu. Šta ćemo onda proslavljati 4. juna, ako nam policajci žive u ponižavajućim uslovima. Da li je to Dan policije ili Dan poniženja policije – pita Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije.

„Mi ne tražimo da budemo smešteni u hotelima, ali minimum standarda, barem sanitarnih i higijenskih uslova mora da bude ispunjen, a ne da policajci spavaju u poluraspadnutim zgradama i spavaonicama, te da koriste čučavce u 21. veku,“ upozorio je Reprezentativni Policijski sindikat Srbije.

 

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0