Radnici ‘Goše’ ponovo u štrajku

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: radio slobodna evropa, 27.05.2017.-

Po potpisanom sporazumu s poslovodstvom poslednji rok za tu isplatu bio je 25. maj, pa je sindikat fabrike šinskih vozila odlučio da „odmrzne“ štrajk.Zaposleni u Goši su bili u štrajku od početka marta do sredine maja zbog neisplaćenih zarada, nepovezanog radnog staža i neoverenih zdravstvenih knjižica.

„Štrajk smo odmrzli da ne bismo došli u situaciju da ponovo budemo prevareni. Sada radnici neće više da popuštaju“, rekao je za Novosti Bojan Đorđević iz štrajkačkog dobra.

Ostali zahtevi radnika su isplata zaostalih zarada u 16 rata, da redovne plate budu isplaćivane mesec za mesec, kao i da im bude povezan radni staži i uplaćivani doprinosi za penzijsko i zdravstveno osigiranje.

Poslodavac radnicima „Goše“ duguje u proseku po 600.000 dinara, a tri godine im nisu uplaćivani doprinosi i nemaju overene zdravstvene knjižice.

Bivši vlasnik „Goše“, slovački „Žos Trnava“, prodao je krajem marta fabriku kiparskoj kompaniji „Lisnart“ za 4,2 miliona evra, ali, kako navode Novosti, radnici veruju da je reč o „poslovnoj akrobaciji“ i da je fabrika u vlasništu istih ljudi.

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0