Vojska pokušava da ućutka Vojni sindikat

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: 29.04.2017.

Autor: V. Jeremić. –


Naravno da podnošenje disciplinske prijave neće da utiče na aktivnosti Vojnog sindikata Srbije. Na protestima, ja nikada nisam istupao kao pojedinac i pripadnik vojske, već kao izabrani predstavnik pravnog lica koje nije u sastavu Vojske Srbije – kaže za Danas Novica Antić, predsednik Vojnog sindikata Srbije.

Protiv njega su njegovi nadređeni u komandi Vojne policije podneli disciplinsku prijavu zbog istupanja na protestima koje je organizovao sindikat.

Antić je juče bio u Nišu gde mu je saslušanje odloženo, nakon što je njegov pravni zastupnik Vuk Tufegžić zatražio izuzeće postupajućeg disciplinskog tužioca.

– Zatražili smo izuzeće zato što je postupajući disciplinski tužilac pod direktnom kontrolom vojnog vrha. Takođe, doveli smo u pitanje i njegovu nadležnost, pošto je on u Nišu, a događaji zbog kojih je podneta prijava su se desili u Beogradu – kaže Tufegdžić.

Prema njegovim rečima, disciplinska prijava koju su podneli Antićevi nadređeni u Vojnoj policiji, direktan su pokušaj da se sindikat i on kao predsednik ućutkaju.

– U disciplinskoj prijavi se navodi da se ona podnosi zbog Antićevih istupa na protestima koje od novembra prošle godine organizuje Vojni sindikat Srbije. Međutim, to je potpuno bez osnova pošto je sindikat odvojeno pravno lice koje nema veze sa vojskom. To je zapravo pokušaj da se Novica Antić ućutka – navodi Tufegdžić. On dodaje da disiplinska prijava protiv Antića, nije prva protiv članova Vojnog sindikata Srbije. Kako navodi, do sada je bilo desetak takvih prijava.

Podsetimo, počev od novembra prošle godine članovi Vojnog sindikata Srbije, zajedno sa kolegama iz Policijskog sindikata Srbije periodično održavaju protestna okupljanja zahtevajući popravljanje materijalnog položaja vojnika i policajaca.

Pre deset dana tražili ostavku ministra

Nakon što je pre desetak dana ministar odbrane Zoran Đorđević održao niz sastanaka sa drugim sindikalnim organizacijama koji zastupaju zaposlene u Vojsci Srbije i Ministarstvu odbrane, predstavnici Vojnog sindikata Srbije su zatražili ministrovu ostavku.

– See more at: http://www.danas.rs/drustvo.55.html?news_id=344681#sthash.hK5eArI7.dpuf

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0