Слога 1. маја у Крушевцу

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: http://sloga.org.rs/sloga-1-maja-u-krusevcu/ – 28.4.2017.–


Београд, 28.04.2017. – Удружени синдикати Србије „Слога“ ове године уместо у Београду, 1. мај – Међународни празник рада обележиће протестним окупљањем тог дана у Крушевцу, на платоу Дома синдиката са симболичним почетком у минут до 12.

Протест у Крушевцу се организује као директна подршка активистима Слоге из крушевачког Трајала, који су недавно једностраном одлуком партократског менаџмента проглашени техолошким вишком, али и свим до сада отпуштеним радницима, жртвама транзиције, неолибералне економске политике која се спроводи и чије катастрофалне последице осећају сви грађани Србије.
Посебно да би се спречио било какав могући сукоб незадовољног чланства и наших симпатизера који су последњих дана у великом броју захтевали од синдиката да се организује контра- протест скупу на Тргу Николе Пашића, који организују Савез самосталних синдиката Србије (СССС) и Уједињени грански синдикати „Независност“, који су препознати као дугогодишњи “амортизери радничког незадовољства и прикривени сарадници свих власти до сада“.
Апсурдно је, лицимерно и бедно да ови синдикати који годинама уназад учествују у (не)раду Социјално – економског савета, трипартитног тела представника власти, послодаваца и синдиката, критикују стање и положај радних права, али не и саму власт која ту политику спроводи, и да у дану, симболу међународног радничког отпора позивају на солидарност како би шетали Београдом и уручили захтеве “празној згради Владе Србије “, а имају прилику да то раде током целе године на седницама тог тела.
Зато, давање било каквог легитимитета и подршке овим организацијама је за нас у овом тренутку контрапродуктивно и антирадничко, посебно што и у њиховом чланству тренутно влада огромно незадовољство након шумова да ће председник самосталаца Љубисав Орбовић бити нови министар рада у реконструисаној влади са новим премијером, а његови најближи сарадници државни секретари.

Информативна служба

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0