Sindikat Sloga 1. maja u Kruševcu organizuje protest

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: Nova ekonomija, Beta, 28.04.2017.-


Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ su danas najavili da će 1. maj, Medjunarodni praznik rada, obeležiti protestnim okupljanjem u Kruševcu, na platou Doma sindikata.

Protest u Kruševcu se organizuje kao podrška aktivistima tog sindikata iz kruševačkog Trajala koji su proglašeni tehološkim viškom, „ali i svim do sada otpuštenim radnicima, žrtvama tranzicije, neoliberalne ekonomske politike koja se sprovodi i čije katastrofalne posledice osećaju svi gradjani Srbije“.

Sindikat Sloga je istakao da je do sada za 1. maj organizovao proteste u Beogradu, ali ove godine će skup biti u Kruševcu i zbog toga da bi se izbegao sukob nezadovoljnog članstva i simpatizera tog sindikata sa učesnicima protesta u glavnom gradu koji oganizuju Savez samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjeni granski sindikati „Nezavisnost“.

Ta dva reprezentativna sindikata su, po oceni Sloge, „prepoznata kao dugogodišnji amortizeri radničkog nezadovoljstva i prikriveni saradnici svih vlasti do sada“.

„Apsurdno je, licimerno i bedno da ovi sindikati koji godinama unazad učestvuju u (ne)radu Socijalno – ekonomskog saveta, tripartitnog tela predstavnika vlasti, poslodavaca i sindikata, kritikuju stanje i položaj radnih prava, ali ne i samu vlast koja tu politiku sprovodi, i da u danu, simbolu medjunarodnog radničkog otpora pozivaju na solidarnost kako bi šetali Beogradom i uručili zahteve ‘praznoj zgradi Vlade Srbije’, a imaju priliku da to rade tokom cele godine na sednicama tog tela“, navodi se u saopštenju Sloge.

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0