SNS osudio sindikat prosvetnih radnika zbog podrške protestima studenata

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: Beta, 13.04.2017.-


Narodni poslanik Srpske napredne stranke (SNS) i poverenik Gradskog odbora te stranke u Čačku Marko Parezanovića osudio je danas većinski sindikat čačanskih prosvetnih radnika „Sindikat obrazovanja Čačak“ (SOČ) koji je podržao proteste studenata i učenika u Čačku i Srbiji, ističući da je „šokiran“ saopštenjem profesora.

„Ovo saopštenje SOČ-a samo potvrđuje moju tvrdnju da se pojedini profesori na časovima bave politikom i huškaju đake, čak i one maloletne da idu na proteste. I s obzirom na to da im taj posao prilično loše ide sada vidimo i zvanična saopštenja“, navodi se u saopštenju Parezanovića.

Prema njegovom mišljenju bilo bi „mnogo pametnije“ da se razgovara o izmenama zakona o visokom obrazovanju ili kako da se što kvalitetnije primeni dualno obrazovanje u Čačku.

„A ljudi iz SOČ-a kada već pozivaju studente i učenike na proteste bi trebalo da budu svesni da se tim protestima kite političari koji su najodgovorniji za ekonomsku katastrofu koju je Srbija doživela 2012. godine i zbog koje smo morali da se opredelimo za mere štednje“, navodi se u saopštenju Parezanovića.

SOČ je juče saopštio da podržava protest „Protiv diktature“ koji su prethodnih dana organizovali mladi, uglavnom studenti, u gradovima širom Srbije i da smatraju da „kao učitelji, nastavnici i profesori treba da budu uz svoje đake i studente i podrže način njihovog izražavanja nezadovoljstva“.

U Čačku je do sada održano pet protesta „Protiv diktature“, a novi protest zakazan je za večeras u 18.00 časova.

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0