U „Fori textile“ sastanče rukovodstvo i sindikalci, najavljeno rešenje na obostranu korist

Print Friendly, PDF & Email

Izvor: infokg.rs,11.04.2017.-


Rukovodstvo kompanije „Fori textile“ i reprezentativni sindikati održali su sastanak povodom situacije koja je nedavno izazvala veliku pažnju javnosti – pobune radnica koje su nadređene optužile za zlostavljanje, na kome je dogovorena platforma za nastavak pregovora i zaključivanja kolektovnog ugovora kod poslodavca.

U kompaniji „Fori“ održan je sastanak predstavnika Uprave preduzeća i reprezentativnih sindikata kod poslodavca – Samostalnog sindikata metalaca Fori textile i Sindikata nezavisnost Fori textile, kao i gradskih i republičkih predstavnika navedenih sindikata. Na sastanku je ugovorena platforma za nastavak pregovaranja i zaključivanja kolektivnog ugovora kod poslodavca u zakonskom roku i u duhu dobre volje da se njime dođe do najboljih rešenja i za zaspolene i za poslodavca, navodi se u saopštenju koje potpisuju predstavnici sindikata i direktorka kompanije.

Poslodavac je, rečeno je u saopštenju, zauszeo stav o pojedinim dezinformacijama koje su se nedavno pojavile u medijima i konstatovao da slične eventualne situacije mogu anneti samo štetu obema stranama, te ne bi trebalo da se dogode nego preduprede dobrom međusobnom komunikacijom.

Podsetimo, krajem marta oko 400 radnica preduzeća „Fori tekstil“ pobunilo se jer, kako se tada tvrdilo u saopštenju Saveza samostalnih sindikata Kragujevca, rade po 12 sati dnevno, a primaju minimalnu zaradu, na poslu se onesvešćuju, pozivaju ih telefonom da iznenada dođu, ucenjuju ih, pa čak i gađaju predmetima, te su odlučile da se „suprotstave višegodišnjem zlostavljanju“. Iz kompanije su dematovali ove navode.

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0