Sindikat „Sloga“ od utorka uz studente na protestima u Beogradu

Print Friendly, PDF & Email

Izvor; Blic, Beta, 08.04.2017.-


Udruženi sindikat „Sloga“ najavio je danas da će se u utorak, 11. aprila u 18 sati, pridružiti protestu studenata u Beogradu, i da će zatražiti smenu i razrešenje generalnog direktora kruševačke fabrike „Trajal“ Miloša Nenezića.

Sindikat je naveo da će podržati portest organizacije „Studentski front“, jer je predsednik tog sindikata u „Trajalu“ Vladica Tomašević dobio otkaz sa obrazloženjem da je tehnološki višak, a po navodima tog sindikata otpušten je zbog pozivanja radnika da podrže protest „Protiv diktature“.

– Smatramo da je ekspresno doneto rešenje o otkazu Tomaševiću, samo pokriće za odmazdu i osvetu prema našem aktivisti i članu Glavnog odbora – navela je „Sloga“.

Taj sindikata naveo je da je rešenje o otkazu pravno ništavno, jer prema propisima donošenje rešenja nije moguće bez predhodnih konsultacija sa sindikatom.

„Sloga“ je uputila protestno pismo i zatražila hitan sastanak i sa predsednikom Unije poslodavaca Srbije Nebojšom Atanackovićem, jedinom poslodavačkom organizacijom koja trenutno učestvuje u radu Socijalno-ekonomskog saveta Srbije i čiji je (direktor „Trajala“) Nenezić potpredsednik.

Podeli vest sa prijateljima....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0